Det är inte alltid man behöver uppgradera till en ny bil för att känna större glädje när man sätter sig i förarsätet. Har man en bil man känner och trivs med, kan man istället snegla på vad en motoroptimering skulle kunna ge för effekt. Det går att motoroptimera så gott som alla bilar på den Svenska marknaden. Naturligtvis har olika bilar olika stora förutsättningar att optimeras. Vissa kan få bättre bottenvrid och lägre bränsleförbrukning med en snabb justering av programvaran i bilen. Andra fordon har betydligt större marginaler och kan bli som nya med hjälp av erfaren justering.

Motoroptimering för vanlig bil

Volvo är ett av de vanligaste bilmärken som finns på den Svenska marknaden. Varumärket har en given plats på varje parkering och i varje sammanhang. V70 är ett flaggskepp när det gäller Volvobilar och det är enkelt att hitta ställen att serva och reparera dessa klassiska fordon. Någonting som gör Volvobilar extra intressanta är att de ofta kan motoroptimeras ordentligt! I synnerhet om det är en bil med turbo. Etanolmotorer, vilket lanserats i omgångar från de Svenska fabrikerna, kan utan svårigheter känna av 40 hk extra om inte mer! Vidare kommer effekten tidigare vilket gör att man känner av trycket bättre även under vardagskörning.

Det finns en vanlig missuppfattning om att hästkrafter säger allt om hur bilen beter sig. Detta är långt ifrån verkligheten. Många har en motor med ett antal hästar som får hålla sig i stallet. Det är först vid höga varvtal som alla kommer ut och arbetar. I synnerhet gäller detta bensinmotorerna. Att motoroptimera handlar inte bara om att vrida fram extra antal hästkrafter. Det är lika mycket en fråga om att bilen skall bete sig som man önskar. Kanske vill man ha en tidigare effektkurva istället för att behöva kämpa upp varvtalen ordentligt för att känna resultatet av en nyligt gjort motoroptimering?

Besök tuningchip.se för att se mer om vad du kan förvänta dig av en motoroptimering. De har stor erfarenhet av de flesta vanliga bilmärken och kan lämna garanti på arbetet. I sina verkstäder kan de noga gå igenom vad bilen klarar för att därefter skräddarsy arbetet. En motoroptimering kan innebära att man bör omregistrera bilen med de nya värden som gäller för fordonet. Det är dock en enkel åtgärd som man kan få hjälp med om man så önskar.

Större effekt med säker motoroptimering