För de som vill upptäcka huvudstaden och besöka olika turistmål finns flera transportalternativ. Det går exempelvis att använda kollektivtrafiken, ta taxi eller hyra buss i Stockholm. Vid ett större sällskap är bussalternativet mest flexibelt – och i vissa fall även mest kostnadseffektivt.

När en skolklass, en pensionärsförening eller exempelvis en idrottsklubb åker på utflykt är det mycket vanligt att man hyr buss istället för att åka med kollektivtrafiken. Framförallt är det flexiblare och smidigare då man inte behöver ta hänsyn till speciella tider samtidigt som gruppen alltid hålls ihop.

Hyr buss hela dagen – eller bara för en sträcka

Det går att hyra buss i Stockholm via www.hyrabussstockholm.se, med tillhörande chaufför, både för en enskild sträcka samt över en längre tid. Ska sällskapet besöka flera turistmål under en och samma dag kan det bli enklast att hyra bussen under en hel dag istället för att köpa ett flertal enstaka sträckor.

Ska exempelvis idrottsföreningen från hotellet till träningsarenan på morgonen bör det vara billigast att be om offert för en enda sträcka. Det är helt inte värt att låta bussen stå still under de 5-6 timmar som träningen pågår.

Ska man däremot se på flera olika turistattraktioner kan det vara värt att hyra buss i Stockholm över en eller flera dagar. Bussen hämtar upp alla vid hotellet och kör sedan till första stoppet. Man kanske är där 1 – 1,5 timme varpå bussen sedan rullar vidare till nästa turistattraktion.  På detta sätt kan man själv välja exakt när man vill åka vidare samtidigt som man snabbare tar sig mellan de olika punkterna.

Med guide för att upptäcka staden

Ett ytterligare alternativ är att kombinera sightseeing med busstransporten. Istället för att bara hyra buss för transport mellan punkt A och punkt B bokas en buss inklusive guide. Under resans gång kan guiden berätta om kända platser, händelser och turistattraktioner i Stockholm. Denna guide kan många gånger även följa med under hela dagen och därmed guida på de olika platserna som besöks.

Är det en utländsk grupp kan det exempelvis vara smidigt med en svensk guide som därmed bokar biljetter och ordnar med alla besök i förväg. Väl på plats finns en guide som talar besökarnas språk och kan berätta om den plats som besöks.

Upptäck Stockholm med buss