För den som vill se lite mer av Själland, kan det vara trevligt att undvika Öresundsbron och istället ta färjan över sundet. Förutom vacker natur och pittoreska byar, finns det så mycket att se och göra i turistorterna att du troligtvis kommer behöva sålla bland aktiviteterna för att hinna med allt! Ett vuxet resmål är Hornbaek, en dryg mil norr om Helsingör, som är en guldgruva för den som gillar konst och antikviteter. Hornbaek är också designern Ilse Jacobsens hemvist och självklart finns här en butik där du kan köpa hennes kläder, skor, accessoarer och skönhetsprodukter!

Till Helsingör

I hamnstaden Helsingör finns ungefär 250 olika butiker på gångavstånd från varandra och det är denna stad som är navet för gränshandeln i Öresundsregionen. Här finns också sevärdheter som exempelvis Kronborgs slott, ett renässansslott som sedan år 2000 finns med på Unescos lista över världsarv. Köpenhamn stoltserar med Ströget, den välkända shoppinggatan som är välbesökt av turister. Andra exempel på sevärdheter i huvudstaden är fristaden Christiania, statyn Den lille havfrue, nöjesparken Tivoli, nöjesfältet Bakken, Köpenhamns zoo och Nationalmuseet. När du ändå är här, varför inte passa på att förlänga färden via Rödby till den tyska gränsstaden Puttgarden?

Helsingborg-Helsingör och Rödby-Puttgarden

En kombinerad färjebiljett Helsingborg-Helsingör och Rödby-Puttgarden kan bokas via Scandlines hemsida. Priset för en normalstor personbil är 1065 kronor för enkelbiljett och 2130 kronor för returbiljett under lågsäsong samt 1245 kronor för enkelbiljett och 2490 kronor för returbiljett under högsäsong. Högsäsongen 2016 är 5-28 februari, 18-31 mars, 1-3 april, 4-8 samt 13-16 maj, 1 juni-11 september och 7-16 oktober. Färjebiljett kan även köpas i hamn och kostar då 1095 kronor för enkelbiljett och 2130 kronor för returbiljett under lågsäsong samt 1295 kronor för enkelbiljett och 2540 kronor för returbiljett under högsäsong, för en normalstor personbil.

Ett mycket prisvärt alternativ är weekendbiljetten som kostar endast 1690 kronor för returresa under såväl låg- som högsäsong! Weekendbiljett gäller för utresa torsdag-lördag och hemresa lördag-söndag. Denna biljetttyp gäller endast bil upp till 6 meter och fram till 31 maj. Den som har tänkt göra färjeresan till en dagsutflykt kan istället lösa endagsbiljett, vilket för bil under 6 meter kostar 1125 kronor under lågsäsong och 1325 kronor under högsäsong vid onlinebokning. Endagsbiljett kan även köpas på plats i hamnen och kostar då 1155 kronor under lågsäsong och 1355 kronor under högsäsong för en normalstor personbil. För endagsbiljetter räknas 1 juni till 11 september som högsäsong.

Tips för din tripp finns på Bilsemester.net

Bilsemester på Själland