Om du har hästar behöver du investera i en tålig och bra hästtransport. Det finns många olika sorter att välja bland när det kommer till den här sortens fordon. Du behöver kolla att transporten är rätt för just din bil, bilens lastvikt samt häst. Om du är osäker på hur tung släpvagn ditt fordon får dra kan du enkelt kolla upp det i registreringsbeviset. Här står det tydligt vilken vikt som gäller för olika körkortsbehörighet.

Det finns många sorters hästtransporter, både mindre och större. Du kan köpa en helt ny vagn eller hitta prisvärda varianter på sidor som bland annat Blocket. Här listas det ständigt fordon och släpvagnar till förmånliga priser. Eftersom hästägande är väldigt dyrt, då du behöver köpa allt från foder och rengöringsverktyg till ridkläder, stallplats och liknande, kan det vara bättre att hyra hästtransport istället för att köpa. Om du har din häst stående i ett stall och dessutom inte tävlar, kommer behovet av hästtransport ändå inte vara särskilt stort. Då kan du hyra när du väl behöver det. Om du däremot ofta är iväg med hästen kan det såklart vara förmånligt att investera i en egen hästtransport.

Köpa nytt eller hyra?

Om du vill köpa en ny hästtransport finns det många företag som erbjuder flera modelltyper. Hos vissa kan du bland annat sortera hästtransporter utifrån körkortsbehörighet, som B- eller C-körkort. Det går även att köpa såväl hästtransporter som hästlastbilar, från flera stora varumärken. Förutom att du kan köpa nytt här går det även att hyra hästtransport, en fördel om du endast behöver transportera hästen vid enstaka tillfällen. Dessutom kan det vara bra att hyra transport för att på så vis testa dig fram till vilken typ av transportkärra som passar din häst och din dragbil bäst. Priset för hyra varierar naturligtvis mellan olika firmor.

Att hitta ny eller begagnad hästtransport är inte svårt. Viktigt är att man hittar någonting som fungerar nu och för en tid. Detta utifall att man inte räknar med att byta till någonting annat när behovet ändras av någon orsak. Att ha ed alla faktorer i beräkningen är viktigt för att man skall göra ett köp som kan fungera.

Köpa hästtransport