För dig som vill kunna ta dig runt på ett enkelt och miljövänligt sätt finns det idag otroligt snygga elscootrar. En elscooter är ungefär som en moped med får endast framföras på en hastighet av 25 km/h. Du kör en elscooter på cykelbanan och du måste vara 15 år för att få köra. Idag har det blivit otroligt populärt att köpa elscootrar. Det är lätt att ta sig fram i såväl städer som på landet och dessutom har designen på dessa fordon blivit riktigt läcker. Om du bor i en stad och enkelt vill kunna ta dig fram och tillbaka till hemmet eller vänner är en elscooter ett optimalt fordon. Det är också riktigt smart när du behöver handla. Slipp bära alla tunga kassar och kör på din elscooter istället. Det är betydligt smidigare att ta sig runt i trafikerade städer med en scooter jämfört med en bil. Dessutom är priset inte ens i närheten av vad en ny bil kostar. Att köpa en elscooter kan också vara bra för dig som har tonåringar över 15. Det är ett säkert och enkelt sätt att lära sig trafikreglerna på och bli bekant med trafiken.

Många varianter av elscooter

Det finns inte bara en sorts elscooter att välja bland idag. Tvärtom kan du hitta stora scootrar med rejäla terrängdäck men också scootrar som ser ut som en liten nätt sparkcykel. Det finns alla varianter, med andra ord kan du garanterat hitta den rätta sorten för dig. Idag finns det en modell som blivit särskilt framstående och populär, en elscooter som nästan påminner om en Harley Davidson motorcykel.

Bra att veta

En elscooter går, som namnet antyder, på el. Detta betyder att du måste ladda ett batteri innan du ger dig iväg. Hur lång batteritid som finns, samt hur länge du behöver ladda batterier, varierar en hel del mellan tillverkare. Om du vill kunna skjutsa kompisen är det inga problem med en scooter. Om elscootern har en 1000W motor är det inga problem att åka två stycken. Det finns många olika tillverkare av elscootrar i Sverige, några exempel är bland annat OBG Rides, Rull.se och Elgiganten.

Om elscooter