För att få jobb inom lager- och logistikbranschen är truckkort nästan alltid ett krav. Malmö och dess närhet till Europa gör att det är en populär plats för just lager- och logistikfirmor och för den som gått en truckutbildning finns goda chanser till jobb. Nedan finns mer att läsa om hur en sådan går till, där informationen är hämtad från utbildaren MBG Truck.

Att gå en truckutbildning i Malmö via MGB Truck

Den som känner sig sugen på ett jobb som truckförare finns möjlighet att gå en truckutbildning via utbildaren MBG Truck. Företaget erbjuder truckutbildning i Malmö men även i Stockholm, Göteborg, Örebro, Västerås och Norrköping. Utbildningen går till på samma sätt oavsett stad och sker i följande steg:

  • Bokning – För att gå en truckutbildning i Malmö via MGB Truck finns lediga tider att hitta direkt på hemsidan. Kursstarterna sker löpande varje vecka och bokningen görs snabbt och lätt direkt på nätet.
  • Övningskörning – När datumet för utbildningen är kommen sker den första delen på plats hos MGB Truck. Den här delen är en praktisk del som innefattar övningskörning. Deltagarna får lära sig att manövrera och hantera en truck på ett säkert sätt under en hel dag. Erfarna och kunniga instruktörer finns på plats genom hela det här momentet.
  • Teori – Teoridelen sker på distans och allt kursmaterial ingår i priset. Deltagarna bestämmer själva tempot och det finns ingen tidsbegränsning för när teoridelen måste vara avklarad.
  • Kortet skickas ut – När båda delarna är godkända skickas truckkortet hem med posten.

Denna truckutbildning ger behörighet till 9 olika trycktyper – A 1–4, B 1–4 samt D 1. Dessa är dom vanligaste behörigheterna som arbetsgivare efterfrågar när tjänster för truckförare annonseras ut. MGB Truck erbjuder fast pris och prisgaranti och det går att betala med både kort, Swish och delbetalning via faktura. I priset ingår som sagt allt kursmaterial och även ”omprov” om någon av delarna skulle underkännas. I priset ingår även körgaranti, vilket garanterar deltagarna extra övningskörning med truckarna om behovet för det skulle finnas.

Goda chanser till jobb inom lager- och logistik

Malmö och dess närhet till Europa gör att många lager- och logistikföretag håller till där. Behovet av truckförare finns i princip alltid och det finns goda chanser till jobb efter avklarad truckutbildning.

Truckutbildning i Malmö via MGB Truck