Det finns många bilar med bristande belysning – speciellt när vintermörkret faller på. Det är dock enkelt att åtgärda, genom att montera en LED ramp. Det ger extra belysning och det finns flera modeller och varianter att välja bland, kort och gott något för alla behov. Dessutom finns flera andra skäl att skaffa en – läs mer om dessa här.

En LED ramp ger ett bättre och jämnare ljus

En av fördelarna och troligen också en stor anledning till att många väljer att montera en LED ramp på bilen är för att det ger ett bättre ljus. Det finns dessutom ramper som ger olika slags ljus och dom kallas enligt följande:

  • Spot – ljus med extra lång räckvidd
  • Fjärr – ger en extra bred ljusbild
  • Euro – ger en halvlång ljusbild samt viss spridning mot sidorna

Vid val av LED ramp kan det alltså vara värt att fundera på vilka typer av vägar som bilen körs mest på. Är det mest motorvägar och raksträckor är Spot ett bra alternativ. Används bilen på kurviga landsvägar kan Fjärr eller Euro vara bättre. Det finns flera märken som erbjuder olika modeller och storlekar och det kan vara bra att se över utbudet innan ett köp.

Ökar säkerheten

En bättre ljusbild ger även en ökad säkerhet. Med bra lysen på bilen går det att minimera risken för olyckor, till exempel viltolyckor, som annars är vanligt förekommande i mörker. Faror kan kort och gott upptäckas snabbare och dessutom ger det en ökad körkomfort.

Snygg detalj på bilen

LED ramper har en diskret men modern och stilren design. Till skillnad från stora och klumpiga extraljus, som var vanliga för ett par år sedan, kan en ramp i stället bli en riktigt snygg detalj på bilen.

Lång hållbarhet

LED belysning har en lång hållbarhet så vid montering av en LED ramp går det att känna sig relativt säker på att lamporna kommer lysa länge. LED är dessutom energisnålt i förhållande till dess kraft. Ett bra alternativ helt enkelt.

Enkel montering

En del drar sig för att skaffa extraljus till bilen för att det kan verka krånglig och kanske dessutom känns för dyrt att lämna in bilen för att få det utfört på verkstad. Med en LED ramp klarar dock dom flesta av monteringen på egen hand.

5 anledningar att investera i en LED ramp