Går det att hyra skåpbil med telefonen? Ja, det är faktiskt fullt möjligt och då utan att behöva ringa ett samtal för att göra en bokning. En del uthyrare har smarta appar, där det går att se lediga fordon direkt för snabb och smidig hyra. Informationen i texten nedan är hämtad från ett uthyrningsföretag som erbjuder sina tjänster i Göteborg med omnejd.

Hyra skåpbil direkt i mobilen

Att hyra skåpbil har aldrig varit enklare – det finns nämligen företag som erbjuder digitala tjänster för uthyrning så att hela processen, från hyra till återlämning, sköts via en app. Just detta företag är verksamt i och omkring Göteborg och erbjuder flera typer av fordon, lämpliga att använda till exempel vid flytt eller för att transportera större föremål av andra anledningar.

Att hyra skåpbil direkt med mobilen är ett smidigt alternativ för den som snabbt och kanske med kort varsel behöver ett större fordon. Finns lediga fordon vid den aktuella tidpunkten tar bokningen bara någon minut och användaren kan hämta upp bilen direkt där den står, utan att behöva hämta nyckel och skriva avtal på ett fysiskt kontor eller liknande.

Så går det till

För att hyra skåpbil direkt i mobilen behövs först och främst företagets egna app. När den är nedladdad registreras ett personligt konto och därefter är det bara att leta efter en skåpbil eller det fordon som önskas hyras. Just detta företag erbjuder skåpbilar i olika storlekar – vissa med dragkrok och andra utan.

Väl inne i appen dyker en karta upp, där användaren kan se lediga bilar samt var dom befinner sig. Tryck på en ledig bil för att se ytterligare information och för att hyra den. När användaren kommer fram till bilen låses den upp direkt med samma app och sedan hittas nyckeln i handskfacket. Även återlämningen av bilen sker via appen och all nödvändig information finns även den att hitta där.

Bra att veta

  • För att hyra skåpbil via detta företag krävs att personen är 18 år och innehar ett svenskt B-körkort
  • Den som hyr bilen står för eventuella böter
  • Eventuella tullavgifter ingår i hyran
  • Bilarna är försedda med GPS och får ej användas utanför Sverige

Informationen ovan är som sagt hämtad från ett företag i Göteborg så exakt hur det fungerar kan således skilja sig från andra liknande företag.

Hyra skåpbil med telefonen – så går det till