Det är vanligt att man behöver installera en automatisk körjournal när man till exempel kör en tjänstebil för att dokumentera ens körning. När man behöver en automatiskt körjournal är Abax ofta det företaget man köper ifrån. Däremot så finns det fler företag som gör elektroniska körjournaler till både ett bättre pris och med fler funktioner. Vad erbjuder de andra företagen och vilka är fördelarna?

Prisskillnad och valmöjligheter

Pengar är alltid en viktig faktor när man ska köpa något, man vill ju ha något som är värt pengarna. Däremot så finns det många företag, som Abax, som säljer sina produkter för ett alldeles för dyrt pris. Det finns andra märken på körjournaler som har mycket lägre pris, mindre än hälften av månadskostnaden för Abax, samtidigt som de körjournalerna har exakt samma egenskaper och funktioner. Dessutom så erbjuder andra märken fler valmöjligheter när man köper deras produkt än vad Abax gör. Det innebär att de ger möjligheten att köpa olika slags komponenter och GPS-enheter som kan monteras på flera olika delar av bilen.

Deras olika enheter kan monteras på:

  • ODB-uttaget
  • Cigarettändaruttaget
  • På batteriet
  • Som fristående enhet

Det ger kunden en valmöjlighet som Abax inte erbjuder samtidigt som man informeras om de olika platsernas för – och nackdelar.

Trovärdiga företag som Abax

Anledningen till att många köper Abax är för att det är ett känt märke och man känner tillit till dem. Därför är det viktigt att hitta seriösa och trovärdiga företag som alternativ till Abax. Det kan man göra genom att kolla på några olika saker. Det första man bör undersöka om företagen är, är ifall de är ISO-certifierade. Den certifieringen är en kvalitetscertifiering och en informationssäkerhets-certifiering. Det innebär att de företag som har ISO-certifieringen har hög kvalité och har bra sekretess och säkerhet för sina kunder. Det andra man bör se om företaget har är transparens. Trovärdiga företag ska vara transparenta med sina kunder och ge dem sann information om sina produkter utan att höja priset. En trovärdig säljare kan kännetecknas på att den inte är för positiv till produkten utan visar vilka nackdelar/problem som kanske finns samt att den erbjuder ett rimligt pris.

Andra alternativ till Abax