Visste du att det i Sverige är lag på att ha trafikförsäkring? En sådan försäkring ersätter personskador och skador på annan egendom. Däremot ger denna typ av försäkring inget skydd för din egen bil. Därför kan det vara nödvändigt att skaffa ytterligare försäkring för detta. Paydrive Bilförsäkring erbjuder extra skydd i två olika varianter av försäkringar, nämligen halvförsäkring och helförsäkring. Med en smart bilförsäkring som har digitalt fokus erbjuder de en helt ny typ av bilförsäkring på marknaden som gör att du kan köra säkert ute på vägarna.

Om företaget Paydrive

Paydrive är ett företag som är en del av det stora försäkringsbolaget Gjensidige. Gjensidige är från början ett norskt företag som etablerat sig runtom i Norden. Idag är de ett av Nordens ledande försäkringsbolag. Paydrive startades för sju år sedan, år 2013, och har fått godkännande av Finansinspektionen. Dessutom är de godkända att använda telematik i företaget, vilket godkändes av Datainspektionen. Som nämnt förut arbetar företaget med en digital plattform, och dessutom med en “bilbox” som ska pluggas in i bilen för att läsa av din kördata.

Paydrive Bilförsäkring innebörd

Bilförsäkringen som Paydrive erbjuder innebär att du som förare kommer plugga in en liten apparat i din bil. Detta görs enkelt och apparaten, “bilboxen”, kan sättas var som helst. Den samlar kördata för att sen kunna räkna ut din premie. En förare som kör alldeles för fort lider nämligen större risk för olyckor, vilket innebär större risk för utbetalning från företaget. Denna box är alltså ett sätt att ge lägre kostnad för kunden under ansvar. Försäkringen erbjuds som sagt i två varianter. 

Halvförsäkringen innefattar:

  • Trafikförsäkring
  • Delkaskoförsäkring, vilket bland annat ger skydd för skador både andras och egen räkning.

Helförsäkringen inkluderar även :

  • Vagnskadeförsäkring, vilket täcker skador på din bil.

Fördelar

Fördelarna med Paydrive bilförsäkring är många. Som en del av ett av Nordens största försäkringsbolag och nästan tio år i branschen är de ett mycket tillförlitligt företag. Dessutom är de moderna och anpassar sig efter tiden genom sin digitala plattform. Exempelvis så kan elbilar av märket Tesla kopplas upp till kördata utan en bilbox, tack vare denna digitalisering. Men, den absolut största fördelen är naturligtvis det faktum att kunden själv bestämmer försäkringspremien genom sin körning, vilket ger en stor frihet för kunden.

Fakta om Paydrive bilförsäkring